Forskningsprosjekt


Bevisstgjøring av kostholdet etter undervisning i ernæring

Prosjektbeskrivelse:
I studien skal man undersøke om undervisning i ernæring påvirker studenters kosthold, og om dette igjen påvirker blodparametre relatert til risiko for hjerte- og karsykdom. Studentene vil registrere kosten sin i tre dager før og etter undervisningsperioden i ernæringsfaget ”Mat i et helseperspektiv”. Man skal ta blodprøver som analyseres, blant annet for serum totalkolesterol, HDL-kolesterol og LDL-kolesterol. 96 personer skal inkluderes i studien.
(Redigert av REK)

Ref. nr.: 2009/959 Prosjektstart: 01.09.2009 Prosjektslutt: 30.10.2009

Behandlingsstatus: Ikke godkjent
Prosjektleder: Hege Wergedahl
Forskningsansvarlig(e):  Høgskolen i Bergen
Initiativtaker: Bidragsforskning

Forskningsdata: Mennesker
Utvalg: Kontrollgruppe(r)
Forskningsmetode:: Statistiske (kvantitative) analysemetoder

Behandlet i REK
DatoREK
01.09.2009 REK sør-øst