Forskningsprosjekt


Undersøke sikkerhet og effekt av Surgiclot ved behandling av blødning fra spongiøst ben

Vitenskapelig tittel:

A multicenter study to assess the safety and performance of SurgiClot® in the treatment of cancellous bone bleeding.Prosjektbeskrivelse:
St.Teresa Medical Inc. har utviklet en ny hemostatisk bandasje SurgiClot® for å oppnå en rask og pålitelig forsegling av hardt benvev ved behandling av blødning fra spongiøst ben. Bandasjen består av en fullstendig oppløselig substans av dekstran med innlagt frysetørket humant fibrinogen og trombin. Hensikten med studien er å måle sikkerhet og effekt av bandasjen og å måle hvor mange pasienter som oppnår kontrollert stopp av blødning innen 3 minutter. Kontroll av blødning fra porøst bein er av stor betydning, men det er fortsatt uklart hvilken metode som er best. Dagens tilgjengelige metoder for å stoppe blødning er bl.a. beinvoks, gelatin avledet fra dyr, forseglingsmidler av fibrin fra humant plasma. Disse midlene etterlater rester som kan danne reaksjoner som forstyrrer tilhelingen av bein. SurgiClot bandasjen vil ikke etterlate rester som kan forstyrre bentilhelingen.
(Prosjektleders prosjektbeskrivelse)

Ref. nr.: 2015/1382 Prosjektstart: 01.09.2015 Prosjektslutt: 15.01.2017

Behandlingsstatus: Under behandling
Prosjektleder: Øystein B. Lian
Forskningsansvarlig(e):  Helse Møre og Romsdal HF Kristiansund
Helse Møre og Romsdal HF Ålesund
Helse Møre og Romsdal HF
Initiativtaker: Oppdragsforskning
Finansieringskilder:

St Teresa Medical Inc. finansierer prosjektet. Økonomisk avtale inngås i samarbeid med firmaet og den enkelte institusjon og ettersendes når den er klar.Forskningsdata: Humant biologisk materiale, Mennesker
Utvalg: Pasienter/klienter

Behandlet i REK
DatoREK
13.08.2015 REK nord
15.10.2015 REK nord
15.10.2015 REK nord
15.10.2015 REK nord
19.11.2015 REK nord
07.01.2016 REK nord